Till startsidan

1998

Påskträff på Camp Löt (allmäncamping)

Alla vädergubbar på TV hade varnat för snöstorm under påskhelgen, men vi gav oss ut i alla fall.

På påskaftons förmiddag får vi besök av farfar och farmor. Kaffe har vi men inget kaffebröd men det går bra ändå.

På kvällen är det middag i stugan med efterföljande dans. Det är jättetrevligt.

På söndagen börjar molnen hopa sig, så vi bestämmer oss för att dra hemåt. Det snöar bara lite lätt. Och väl hemkomna så blev det inget mer. Snöstormen uteblev helt (som ni kanske minns) och SMHI fick mycket skäll för felprognosen.

Riksting i Örebro - 40-års jubileum

Träffen hålls på Gustavsviks Camping (allmäncamping) och vi står på blandat för första gången och vi fick en jättebra plats. Ett stenkast från ena puben! Vädret är halvdant.

I det stora jubileumstältet var det uppträdande, pub och dans. Det var inte så långt dit heller. Där avåts även jubilarmiddagen som inte heller gick av för hackor. Vi delar bord med Kolbäck (som vi kallat dom för i flera år) och tillslut får vi in i våra skallar vad dom heter. OCH dom får in i sina vad vi heter. Dom har kallat oss för Bålsta lika länge. Så det kan bli!

Hemlig träff med C-sektionen

Första anhalt Enköping, där vi får färdbeskrivning, tipslapp och stränga order om att hålla avståndet. Tipslappen var inte bara frågor som skulle besvaras utan saker att ta med sig på vägen. Den första var att man skulle ha med sig en ballong och tallkotte. Mannen och frun är visst ena riktiga blindstyren för inte såg vi att arrangörerna "tappade" en massa ballonger på gatan! Men i alla fall. Vi for iväg och försökte lösa frågorna på vägen. I Västerås skulle vi stanna för något (minns inte vad) men där finns ju en stor hamburgerkedja, så mannen gick in och frågade efter ballong och sugrör (som var nästa grej att ta med). Nästa anhalt blir Sala där det bjöds på korv och körs manöverprov. Mannen gör det bra den här gången också, tycker jag men inte dom som bestämmer. Nu börjar vi misstänka vart vi är på väg. Just det, Camp Norberg (allmäncamping)

Den sista eller en av de sista frågorna var; Hur många kor såg vi på vägen till målet? Och frun säger till mannen att det kan väl inte vi veta hur många kor frågeställaren sett. Det skrev vi. Alla andra räknade kor. Rätt svar skulle varit 9 (tror jag), men det hade ingen skrivit. Och vi fick rätt för vårt svar. Ha!

Med oss på denna träff var även en från Västmanland som varit massor med gånger i Norberg. Vi träffade på en bekant från Granfjärden på campingen som hade velat hit och dit om han skulle åka med på den hemliga träffen eller åka och hälsa på faster i Norberg. Ja, han blev ju med på sätt och vis.

Vi åker och besöker en av gruvorna. Norberg har flera. Väldigt intressant.

Campingvärdarna är så snälla som dom ger varje ekipage en Västmanländsk jubileumsbricka. (Uppsala gjorde inte någon.) Det är dans i Kultrycket på lördagkvällen och vi träffar ännu mer folk som vi känner. Vädret har växlat av och till, men mest bra.

Elmia

Är igen på Elmia, denna gång med nya vänner från Östergötland, fast dom egentligen är från Västerås. Har hur trevligt som helst, men köper ingen ny vagn.

Höstmöte med C-sektion

Som går av stapeln i Fjällnora, utanför Uppsala. En helt underbar plats i ett friluftsområde. Tyvärr har höstregnen redan satt in, så gummistövlar var tvunget hela tiden.

Tipspromenaden på söndagen vann vi. Vi hade ett fel. Det har aldrig hänt förut.

Förutom det som nämnts här var vi även i år till Spanien och Calella. Se den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Inga.

Tillbaka till början