Till startsidan

1996

Riksting i Uddevalla

Dom hade gjort en stor affär över att det skulle vara ett ting på västkusten. Men vi blev besvikna. Vid varje ting får man en liten present som gör att man kan komma ihåg tinget. Förra året var det en plakett med en hästsko på. Vid Norrköpingstinget fick vi en keramiktavla med en svan på. Typiska saker för platserna alltså. Ja just det, i Ånnaboda fick vi en spik på en bräda. GNÄLLspik stog det, syftandes då på dialekten. Vad är då typiskt för västkusten och Uddevalla?? Kaviar! Vi fick alla varsin tub kaviar (med en blond pojke på). Vi kommer ihåg tinget, men det finns ingenting i vagnen som påminner om det.

Vi fick stå på grus och hela sektionen var sur på det. Vi fick ingen kvartersvärd, han ville inte plötsligt, så en av våra egna tog på sig det jobbet. Han fick då anmälningsavgiften tillbaka. När vi gått runt området så kunde vi konstatera att det var inte alls dumt att stå på grus, det var väldigt sumpigt på sina håll i sektionerna. 4-hjulsdrivna bilar fick visst hjälpa en del loss.

Någon natt snöar det och är riktigt kallt, men i vagnen är det varmt och gott. Gasolen tar slut men vi märker inte det förrän vi ska laga mat och spisen inte fungerar.

Sonen och frun tar en tripp till ett ställe där det fanns massor med snäckor fast det var på torra land. Helt otroligt.

Hemlig träff med C-sektionen

Vi samlas i Enköping på bilbesiktningen för manöverprov. Mannen klarar det bra. Vädret är hur sopigt som helst. Sedan far vi vidare på Strängnäs.

Utanför Rikets Sal (?) är det rast med lekar. Vädret är inte bättre så det är inget kul. Väl framme på Camp Löt (allmäncamping) så är vädrets makter med oss och solen skiner.

Jag vet inte om det var D-sektionen som ordnade det, men en indianfamilj kom och visade oss lite olika danser/sånger. Trevligt.

I anmälningsavgiften till träffen ingick ett besök på Gripsholms Slott. Vi åkte i så få bilar som möjligt och hela gruppen fick en egen guide som visade oss slottet. Intressant, vi hade inte varit där förut.

På kvällen var det knytis i stugan och när TV-spelet var slut så kom även "Lötborna" och så blev det dans.

Höstutflykt 1

Vi tar en sväng till Norberg (allmäncamping) över helgen bara för att komma bort ett tag.

Höstutflykt 2

En kortutflykt till Bredängs Camping (allmäncamping) (Stockholm) över helgen. Campingen är faktiskt trevlig. Arrendatorn funderar visst på att bygga om lite.

Höstmöte med C-sektionen

Hålls på Härjarö (allmäncamping) vilket är lagom långt bort. Sektionen bjuder på ärtsoppa och det är lite väl småkyligt på kvällarna.

Vi hade anmält oss till fyrklövern i år igen, men den blev inställt p g a får få anmälda, så vi åker ut till Kapellskär (klubbcamping) istället. Det är vårt första besök här, men definitivt inte det sista.

Det spöregnar och är mörkt när vi kommer fram och vi tar så när med oss ett campingbord med sidan av bilen, när vi ska parkera vagnen. Vi får stå på en fast plats istället för att stå på gästängen.

På lördagen, Allhelgonadagen, har dom som tradition att promenera till Estoniakorset och tända ljus och ev. lägg ner en blomma. Vi följer med, fast vi inte har någon som vi känner som omkommit på Estonia.

Förutom det som nämnts här var vi till Ungern på FICC. Se den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Se dig för ordentligt om du ska parkera i mörker! Det kan sluta dyrt.

Tillbaka till början