Till startsidan

1995

Påskträff med A-sektionen

På husvagnsmässan i Sollentuna tog vi ett av Stockholmssektionen sektionsnytt och ser att dom ska ha påskträff i Hallstahammar och eftersom Uppsala inte ordnar något så anmäler vi oss. Man måste ju inte åka ensamma jämt.

Platsen är Skantzö Camping (allmäncamping) och det är jättetrevligt. Och gissa vem som är här? Jo bekantingen från förra året. Påskmiddag äts i kafeterian på campingen för en billig penning. Dricka fick man ha med sig själv.

På påskdagen vräker snön ner. Typiskt aprilväder.

Riksting High Chaparall

Det är så långt till Hillerstorp så vi åker till Strandstuviken (klubbcamping) en natt. Här var det tomt på folk, hade alla åkt iväg till tinget? Det öste ner när vi kom, men det försvann snabbt och foton visar Strandstuviken i solsken.

Får plats på gräs tillsammans med resten av C-sektionen. Vi står väl ganska bra egentligen, inte långt från själva High Chaparall. Men var ligger duscharna?

Vi tänkte att vi skulle åka Westerntåget, men det var en så'n himla kö så vi gick runt alltihop istället. Senare berättar sonen att han och en kompis åkt tåget, och blivit överfallna av tågrånare! Lugn, det ingick i spelet.

Invigningståget leddes av cowboys (förstås), riksordförande fick åka diligens. Pub fanns inte, men restaurangerna hade öppet så det gjorde inget. Minns inte var dansen var.

Midsommar Granfjärden (klubbcamping)

Nu har vi varit här många gånger på midsommar och det är egentligen ingen skillnad. Kan vi inte åka någon annanstans någon gång?

Fyrklöverträff

Sektionerna D, E, T och U har något som dom kallar 4-klövern. Och eftersom dom annonserade i Caravanbladet om det kunde dom ju inte gärna neka andra sektionsmedlemmar att hälsa på. Vi anmälde oss. Träffen hålls vid Allhelgonahelgen, dvs i början av november.

Fredagen började med att vi fick skotta fram vagnen på tomten. Ca 1 dm snö hade väl kommit under natten. Tar oss försiktigt fram till Köping. Här får vi veta att ett 20-tal vagnar inte kommer att anlända p g a snöoväder.

Öresorden är ett hyss dom har för sig på fyrklöverträffar. Vem som helst kan uppträda med/som vad som helst. Läsa en dikt, sjunga, dansa. För det får dom 1 öre. Ju fler gånger dom uppträder (inte på samma träff) ju högre ören får dom. Det var kul att se.

Besöker ett museum (glömt vilket) inne i Köping och efter det en tipspromenad utefter ån. Den vinner vi inte. På lördagkvällen är det middag och det var gott. Träffar på folk från alla möjliga håll (som vi träffat förr).

När vi kommer hem igen får vi skotta tomten från ca 2 dm snö innan vi får in vagnen igen.

Förutom det som nämnts så har vi varit på NCT i Odense, Danmark. Se den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Glöm inte instegspallen när du åker ut på vintercamping. Det är långt till marken från tröskeln!

Tillbaka till början