Till startsidan

1994

Riksting i Ånnaboda.

Vi får stå på grus och det är aldrig trevligt, men vi får stå i närheten av alla begivenheter. Vilket en hel drös med andra inte får. Uppsalasektionen var så få detta år så vi fick stå mellan Caramba- och Golfgängen. Vädret var väl bra, tror vi. Minns inte detta ting egentligen.

Midsommar i Granfjärden (klubbcamping)

I år igen ja. Och i år är vi ett litet gäng faktiskt. 4 vagnar faktiskt. Vackert väder hade vi (om man får tror fotografierna). Samma som vanligt... dans, lekar och varpa. I år var första gången som sonen fick kasta varpa och det höll på att sluta riktig illa. Varpan slinter ur handen på honom och far iväg snett åt höger och håller så när på att träffa varpageneralen!

NCT i Ransäter

Vår första Nordiska Caravan Träff i varma Värmland.

Och det var varmt! På vägen till Värmland stannar vi till och går en runda på Tidöslott, innan vi kommer fram till Kristinehamn och tar in på Kvarndammens Camping. För att spara pengar står vi utan ström och får en helt underbar plats invid en damm (Kvarndammen?). Vi tar en promenad på området och konstaterar att vi nog har den bästa platsen av alla! Går utan för campingen till Cabbyfabriken och kikar lite. Det är stängt för semester, men skyltar inbjuder oss att stå på deras parkering alldeles gratis inklusive el! Dagen efter flyttar vi på oss och ställer oss där istället och sparar ännu mera pengar. Åker och tittar på Picassomonumentet, men det blåser så dant att vi tittar bara från bilen.

Sedan är det dags för inkörning och vi lämnar Kristinehamn tidigt för att slippa stå i så mycket kö. Tji fick vi! Mycket kö var det när vi kom fram. Det var nog mer än en bil som kokade i värmen, vår var nära att göra det. Träffar på några som kommer att stå mitt emot oss under träffen, bl a ett par värmlänningar i förskingringen (som dom sa) från Västerås.

Som sagt, vi kan inte klaga på vädret. På området fanns det duschar med vatten från Klarälven och det var kallt. Men eftersom det var så varmt så gjorde det inte så mycket. Träffen hölls inte långt från Erlanders födelsehem. Underhållningen hölls i en liten utomhus amfiteater, väldigt trevligt. Cabby var förstås sponsorer och dom anordnade utflykt till fabriken i Kristinehamn, så vi åkte dit (igen) och gick runt i en tom fabrik. Intressant i alla fall.

Dansen hölls i en större lokal som låg allra längst bort på området från oss sett. Men det var trevligt. Vi kanske ska åka på några fler NCT! Vi får se.

Lillsemester

Vi börjar på Granfjärden (klubbcamping) för att prova förtältet till nya vagnen. Passformen är nästan för exakt, dvs nästan lite trång. Sedan åker vi upp till Orsacamping (allmäncamping) och här träffar vi på en bekant till mannen. Kul.

Vi åker vidare upp till Sysslebäcks fiskecamp (allmäncamping) och där hälsar gästande tyskar på oss innan dom upptäcker att vi faktiskt är svenska. Med tysk bil och tysk vagn kan man nästan lura någon. Den här campingen var jättetrevlig och fina sanitetsutrymmen.

Resan går vidare in i Norge, vi fortsätter att följa Klarälven fast den heter väl Trysilelva här. Det är väldigt vackert. Åker upp till Röros där vi tankar och vänder sedan kosan mot Sverige igen. Campar i Hede (allmäncamping) och här möter vi bekantingen från Orsa. Kul igen. Trevlig camping och nu börjar det bli lite kyligt om kvällarna.

Fortsätter till Västmanland och Camp Norberg (allmäncamping), där vi bestämt träff med arbetskamraten till frun. Får plats bredvid dom och vem kommer om inte bekantingen från Hede!!! Tredje gången gilt, det är inte klokt. Alltihop av ren slump.

Erfarenheter från året: Att alltid se till att burklock är fastskruvade ordentligt, annars kan det lukta oregano länge i vagnen.

Tillbaka till början