Till startsidan

1992

Vi börjar året redan i februari med en helg på Härjarö (allmäncamping). Det är smällkallt, men verkligt vackert väder. Vi har ett par vänner med oss, för att försöka få dem sugna på det här med husvagnsliv också. Det är ju inte så dumt med sällskap ibland. Vi går härliga promenader runt på udden i strålande solsken, men flera minusgrader och snötäcket täcker gräset (men inte mer).

Riksting i Norrköping

Det här tinget är nästan det bästa vi varit på (om man ser tillbaka i backspegeln efter 10 år). Vädret kunde man absolut inte klaga på, SMHI bor ju i sta'n.

Det börjar med att vi hamnar på Stockholmssektionen (istället för Uppsala). Vi vet än idag inte varför. Det kan ju vara så att vi skrev fel på anmälan. Stockholms ordförande kom i alla fall farande någon timme efter att vi kommit och utbrast att har hade vi nya medlemmar. Nej sa vi, vi står fel. Han stirrar på oss en liten stund och så säger han att det gör inget, ni får vara med och äta ärtsoppa med oss i alla fall. Och den bjöd Stockholmssektionen på! Det var väl generöst.

Här har vi inget minne av någon invigning, inte heller sponsorer eller underhållning, förutom pub-underhållningen innan dansen.

Det var nära till hällristningarna och där gick vi och tittade och knäppte kort i massor. Vi tog även en sväng till Söderköping som är en pittoresk liten stad. Tittade lite på Götakanal där också.

Kvartersvärdarna ordna lite lekar/tävlingar för oss gäster och frun lyckades vinna en liten behändig gul handduk. Den åker med än idag.

Midsommar

I år får vi med oss vännerna (i hyrd husvagn) till Granfjärden (klubbcamping) över midsommar (och lite till).

Vädret var helt underbart och vattnet badbart (för dom som gillar sån't). Vi åker upp till Forsmark och kollar in kärnkraftsverket.

Dans på midsommar och lekar som vanligt. Och midsommarvarpa. Det var en fin midsommar.

Semestern för året börjar på Malmöns Camping (allmäncamping) i Köping. Inte så långt hemifrån visserligen, men vill man ut så vill man. Vi stannar bara en natt och far sedan vidare till Örlenbadet. Vädret är inte så där vänligt med oss.

Sedan far vi ner till Sävsjö och Sävsjöcamping (allmäncamping). Har var det soligt men blåsigt så in åt... Jättefina duschar. Inte långt från campingen ligger en ruin som vi glömt namnet på.

Nästa anhalt blev Hästveda camping (allmäncamping). Vi såg inte Sonja Stjernquist! Kommer inte ihåg något särskilt alls från campingen förutom att receptionstiderna var lite tokiga.

Nu till Skanör och Ljungens Camping (allmäncamping). Vi hamnar väl nästan längst bort från allting på campingen och det är otroligt mycket folk. Sonen vill bada så vi går mot havet. Och vi går och går och går. Vi gick säkert i över en halvtimme innan vi kom fram till sanden och sedan stund till innan vi kom fram till vattnet. Och sedan fick väl sonen gå halvvägs till Danmark för att kunna doppa sig. Det var verkligen långgrunt!

Sedan åkte vi till Trelleborg och Dalabadets camping (allmäncamping). Va då? säger ni säkert, det är ju bara ett stenkast emellan! Ja ja, men vi letade efter en camping med rättigheter och god restaurangmat. Vi skulle fira bröllopsdag. När vi är här invigs OS i Barcelona så vi blir stående några dagar. Och vädret är med oss. Åker en sväng till Smygehuk för att se på milpinnen och Sveriges sydligaste udde.

Nu besöker vi Rafshagencamping (klubbcamping) utan för Kalmar. Blir jättetrevligt mottagna, samtidigt som man oroar sig för vattenståndet. Ska det stiga eller inte?? Det spöregnar under natten. Så oron var nog befogad, men vi klarade oss. Minns i övrigt inte mycket om campingen. Tar en tripp över till Öland. Vi hade aldrig åkt Ölandsbron. Åker västkusten ner, tittar in på Eriksörecamping där frun som barn bott i tält 5 somrar i rad. Det var ingen större skillnad om inte minnet spelar en spratt. Tittar in på Grönhögens camping som verkar jättetrevlig. Dit tar vi oss någon gång, kanske. Gör ett besök på Eketrops fornborg med grisar, gäss och höns. Väldigt intressant.

Så besöker vi Borensäng (klubbcamping) i Borensberg. Här var det riktigt dött på folk, det är mitt i veckan. Och vi får låna en säsongsplats istället för att stå på gästparkeringen. Minns inte mycket av campingen faktiskt.

Elmia

Åker i år igen till Elmia och mässan. Väldigt fint väder men okamratliga vagnsgrannar som sitter uppe till långt efter midnatt och pratar UTANFÖR vagnen. Ingen hyfs alls! Och vi vill inte stöta oss med folk, genom att säga ifrån, så vi åker därifrån istället, till Swe-camp i Lidköping. Lyxplats med avlopp och vatten på tomten, kabel-TV. Eftersom vi räknade med att bara stå över helgen på Elmia så har vi inte fått med oss några handdukar (duschmöjligheterna på mässan finns men...), men när vi nu är här i Lidköping där dusch ingår i campingavgiften, så tar sonen och frun varsitt extra lakan och går och duschar. Och sonen får stränga tillsägelser att stå så länge han bara orkar. Ingen extra avgift.

Erfarenheter från året: Kommer inte på att vi lärt oss något nytt.

Tillbaka till början