Till startsidan

1991

Vi börjar året med en tripp till Smednäset (klubbcamping) utanför Svärdsjö i Påskatider. Vi blir väldigt trevligt mottagna av vad vi tror är vintervärden, som utbrister att "Nu kan vi ha knytis i stugan, vi är tillräckligt många här!". Det är inte mycket snö och det är sörjigt på marken under dagtid medans det är stenhårt på morgnarna efter nattens kyla.

En kompis till sonen har fått följa med. På påskaftonskvällen har vi knytis i stugan och sitter och ljuger med folk från Norberg. Dom envisas med att kalla oss för 08:or vilket vi inte varit på drygt 10 år. Det är nog vid den här tiden som Järfälla/Södertälje och dom andra kranskommunerna till Stockholm (som har riktnummer som börjar på 075X) blir 08:or. Men vi bor ju i Enköpings riktnummerområde och berörs inte av det.

En dag så blir det i alla fall halvsnöstorm och då är det skönt med husvagn! Men när vi lämnar Dalarna så är alla snön borta.

Riksting i Hässleholm

Nu har vi med oss en annan kompis till sonen. Och vi tyckte nog att det var väldigt långt till Hässleholm.

Vi får plats på gräs som inte är alltför vattensjukt. Det fanns andra som hade det mycket värre. Fick bli dragna därifrån av 4-hjulsdriven bil.

Invigningen var kul. Riksordföranden blev bortrövad av Snapphanar och övertygad om att deras sak skulle bli vår. Ett gäng med vita duvor släpptes också ut. Underhållningen minns vi inte att vi sett. Sponsorn har vi glömt. Vi var väldigt få från Uppsala-sektionen här, ca 6 vagnar, så mannen fick bli delegat ett par dagar. Då passade vi andra på att besöka Tykarpsgrottan, där Ronja rövardotter spelades in (inte hela förstås, men någon sekvens).

Vädret kunde vi inte klaga på den här gången. Det var bra.

Elmia-mässan

Vår första mässa. Inte kunde vi tro att det var så mycket folk som "campade" här! Kul att få se en så'n stor mässa.

Vädret var OK nu med.

Vi ställer upp vagnen för vintern på Fallet (klubbcamping), utanför Tierp. Vi tänkte vi skulle göra som många andra, åka lite skidor och så på vintern. Vi var väl dit en gång och grillar karré i förtältet. Den lukten höll i sig länge.

Förutom det som nämnts här har vi också varit i Tjeckoslovakien på FICC men om det berättas det på den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Man ska inte fylla vatten i en kaffebryggare om man inte står på el! Det blir inget kaffe då.

Tillbaka till början