Till startsidan

1990

Vår andra resa och första tinget med husvagn!

Nu är det Kristi Himmelfärdshelg och då har Caravan Club sitt Riksting (årsmöte). I år hålls det i Timrå, norr om Sundsvall.

Vi får plats på en grusplan tillsammans med andra från C-sektionen (Uppsala). Vi har inte träffat några caravanare förut så det var en upplevelse. Vi träffade även ordföranden för sektionen, Gösta Fryklund och hans fru. Väldigt trevliga människor. Tog verkligen emot oss som de nykomlingar vi faktiskt var. Det blev långbord redan första kvällen med sång och musik. Det är trevligt med folk som kan spela instrument och ids ta med sig dom på resorna.

Vädret måste vi klaga på! Det hjälper verkligen att göra det, eller hur? Men det var regnigt, blåsigt och kallt. Inte trevligt alls.

Invigningen kommer vi faktiskt inte ihåg så mycket ifrån, utom att en av flickorna i paraden svimmade på stående fot. Invigningen hölls inomhus, så man slapp frysa.

Sedan var det underhållning varje kväll i ishallen. En kväll var det Östen mä' Resten och jag tyckte nog att dom var nog inge' bra. Alla andra tyckte dom var det. Idag tycker jag annorlunda. En annan kväll var Lennie Broberg (från Lee Kings) och Little Gerhard artisterna. Då svängde det verkligen.

Varje ting har olika sponsorer och detta ting sponsrades av Maatkaja (eller hur det nu stavas). I vilket fall som helst, så bjöd dom på grillat en afton. Grillkorv eller karré. Hur trevligt som helst.

På vägen hem så hittade vi en alldeles förtjusande rastplats intill ett vatten som vi inte hittat sedan dess. Det är väl typiskt.

Hemlig träff i Malmköping med C- + D-sektionen

Nu fick vi träffa lite andra sektionsmedlemmar. Vi stog på grus-/gräsplan bredvid Plevnagården. Och det har inte blivit varmare!

Vi åker förstås Museispårvagn. Det måste man väl när man är i Malmköping. Middag äts på Plevnagården och det var gått.

Långbord en kväll blev inte långvarigt. Man frös nästan till is. Sonen vann flera priser efter någon sorts tipspromenad och lekar. Kul.

Midsommar på Granfjärden (klubbcamping)

Vi har bokat plats tillsammans med en arbetskamrat till mannen. Vi läste i sektionsnyttet att det började bli fullt redan i april (eller så). Morfar följde med oss, men sonen var på kollo.

Hälsade på sonen på kollot och konstaterade att han ville inte vara kvar. Nähä följ med till vagnen då, men plats fanns ju. TEC:n har 5 sängplatser. På förmiddagen på midsommarafton åktes det iväg med traktor och vagn för att plocka blommor och ris till stången. Sedan bars den i procession, från infarten till "varpaängen", och först gick ordföranden med Uppsala-standaret. Högtidligt värre. Sedan var det dans (förstås) och lekar (också förstås). Sedan var det en utmaning. Dragkamp mellan gästerna och säsongarna. Mannen deltog så till den milda grad att han blev alldeles vit om händerna. Vem vann? Minns inte.

På midsommardagen var det varpatävling, tradition på "Granis". Frun hade inte kastat varpa på 20 år (minst) och tänkte väl att det kunde vara kul. Kom trea! Inte klokt. Som minne får alla deltagare en liten trävarpa, där det står Granfjärdsvarpan och årtal. Signerat på baksidan av Varpageneralen själv, Lars Eklundh.

Vi gör även en liten hösttripp iår, till Härjaröcamping. Sonen fiskar och får upp en liten gädda som vi grillar som "mellanmål". Det var gott. Farfar och farmor hälsar på och får husvagnstillagad äppelkaka, gjord i en Mini-ugn ovanpå spisen. Det var också gott.

Förutom det som nämnts här har vi också varit i England på FICC men om det berättas det på den andra hemsidan.

Erfarenheter från året: Man ska kolla att alla skruvar är åtdragna i husvagnen! Nej så farligt var det inte. Mannen vaknade en morgon med att han fick vatten i ansiktet. Det droppade in genom väggen, följandes en sladd från positionsljuset. Men eftersom hålet där sladden gick var, så att säga, skonat, så tog vagnen inte åt sig något vatten. Och man ska se till att man har varma kläder med sig. Inte alltid hoppas på solsken å vackert vä'r!

Lämna inte barnen på kollo!

Tillbaka till början