Till startsidan

1989

Vår första resa med husvagn var jättelång! Ända från Bålsta till Skokloster.

Här var det någon sorts gammelbilsträff den lördagen och det tyckte mannen var intressant.

Vi hade tagit med oss kokkorv och bröd, samt senap och ketchup. Vi var ju på utflykt. När vi kom fram till Skokloster och gick in i vagnen så låg alltihop på golvet utom ketchupen. Kylskåpet var inte säkrat ordentligt. Jaha nu vet vi det, att magnetlisten inte orkar hålla dörren stängd under färd.

Mannen kollar på bilarna, vi äter varsin korv och så åker vi hem igen.

Vår första semester med husvagn!

Vi hade gått med i Caravan Club redan innan vi fått husvagnen från handlaren, så vi visste att en camping i närheten av Karlsborg hade renoverats en del, Örlenbadet (allmäncamping). Så dit for vi.

Just den här dagen när vi for hemifrån så gick Vätternrundan av stapeln. Vi mötte väldigt många cyklister och vi tyckte nog att det var bra att dom var på väg åt motsatt håll. Tänk att behöva köra om alla dessa pedaltrampare, när vi inte var så vana husvagnsåkare.

Vi hade det varmt och skönt. Problem med TV-inställningen hade vi, det kommer jag ihåg. Vi fick in den ena TV-kanalen men inte den andra. Det lustiga var att i vagnen bredvid var det precis tvärtom.

En dag for vi till Skara Sommarland och det var väldigt varmt. Mycket att se och göra. Men vi hade inga badkläder med oss. Vi åkte i alla fall Briotåget runt området och sonen provade på "bumperboats".

Vi for till Karlsborg för att se på fästningen och efter att ha gått och gått så hittade vi skjuts med häst och vagn för en ganska rimlig peng. Så då tog vi den. Den var en trevlig tur runt området som slutade... just det, vid fästningen. Vi hade gått åt fel håll från början.

Örlenbadet ligger vid Örlensjön (det hörs ju på namnet) och den är långgrund. Campingen hade rena och snygga sanitetsutrymmen. Allt var ju så nytt.

Eftersom vi tagit Vätternsidan ner till Örlen, så åkte vi på skrå över till Vänersidan och åkte den vägen upp. Stannade bl a i Sjötorp och kollade på "skilsmässodiket" Göta Kanal.

Nästa stopp blev Orsa Camping (allmäncamping) vid Orsasjön (fast jag envisades i dagboken att kalla den för Siljan!). Lite svalare nu eftersom det både har åskat och regnat.

När vi är här åker vi till Björnparken, Orsa Grönklitt. Ser ganska många björnar men bara en unge.

Bada i Orsasjön var inte särskilt skönt (detta vara i slutet av juni). Det var långgrunt även här. Och nu vet vi att när det regnar så låter som om pingpingbollar studsar på taket. Men störtregnar det så dånar det bara.

Erfarenheter från första resan: Se till att kylskåpet är säkrat ordentligt innan avfärd. Det kan bli ganska kladdigt på golvet.

Erfarenheter från första semestern:Man gör av med alldeles för mycket vatten, till matlagning och disk. Vi fyllde tanken (40 liter) och det var slut på ett par dagar. Sonen trivdes inte i "skåpsängen". Det var för högt över golvet, utan han fick sova i dinetten under. Den här vagnen är för smal. Om frun i huset stog vid spisen (vilket väl är den rätta platsen eller?!) så kom varken man eller barn förbi bakom. Och det berodde inte på någon persons omfång!

Tillbaka till början